Isolatie

Timmer- en onderhoudsbedrijf A. Rozenga is o.a. gespecialiseerd in isoleren van bestaande woningen/ruimtes.

Een goede isolatie gaat altijd samen met een goede ventilatie, zowel in de constructie als binnen in de ruimte, bijvoorbeeld door middel van roosters, mechanische ventilatie en afzuigsystemen met warmte terugwin units.

Vloer isolatie:
Bestaande, veelal houten, vloeren kunnen geisoleerd worden door glaswoldekens tegen de onderkant te bevestigen, spuitisolatie als er weinig ruimte is en de ondergrond wat vochtig.
Ook kan er een laag schelpen worden aangebracht in de kruipruimte, dit is sterk vochtregulerend, vaak een must in oude huizen.
Een derde mogelijkheid is aluminiumluchtkussen onder de vloer, makkelijk te verwerken en een hoge isolatiewaarde.

Wand isolatie:
Als er geen spouwmuren aanwezig zijn kunnen aan de binnenkant van de woning voorzetwanden aangebracht worden veelal met 70 of 90mm isolatie en gipsafwerking, bij erg weing ruimte kan er ook een dunnere isolatie aangebracht worden, maar dit is een duur(der) systeem.
Bij spouwmuren wordt het isoleren wat lastiger, spouw isolatie kan dan alleen ingepoten worden. Er bestaat dan wel kans op vochtophoping, of vochtbruggen tussen buiten en binnenmuren.
Timmer- en onderhoudsbedrijf A. Rozenga kan u een advies geven over deze zaken.

Isolatieglas:
Isolatieglas is nog steeds een goede manier en niet te dure manier om energie te besparen. Ook in uw oude kozijn of ramen kan isolatieglas geplaatst worden. Met enkele simpele aanpassingen zijn de ramen snel geschikt te maken voor het glas en tochtstrippen.

Dakisolatie:
Voor het platte dak is het de beste manier om aan de bovenkant, dus de buitenkant te isoleren, hier kun je vaak goed bij, alleen de dakbedekkingen hoeft eraf en de boeidelen aangepast. Ook voorkomt het broei van isoleren aan de binnenkant, wat vaak voorkomt bij geen goede dichte isolatie en dit veroorzaakt rot.

Voor schuine daken kan er zowel van binnen als van buiten geisoleerd worden. Van binnen isoleren kan uitstekend samen gaan met het betimmeren van bijvoorbeeld de zolder en van buiten hangt af van de ruimte die de breedte van de goten toelaten en de staat waarin de panlatten, het beschot en de dakpannen zich bevinden. Voordeel van buiten isoleren is dat het van binnen geen ruimte kost.

bouw verbouw onderhoud renovatie restauratie
Timmer- en onderhoudsbedrijf
A. Rozenga

Tel: 0518-840066
Mob: 06-10592967


Van Albadaweg 107
9078 VV Oude Bildtzijl, Friesland

Mail: info@arozenga.nl
Contactformulier