fotogalerij

Op deze pagina vind u foto’s van recent door Timmer en onderhoudsbedrijf A. Rozenga uitgevoerde werkzaamheden.

klik op een foto om deze te vergroten

Verbouw tandartspraktijk in Sint Annaparochie

De nieuwe tweede- en derde behandelkamer en de geheel vernieuwde wachtkamer met open balie, klaar voor de eerste clienten.

De verbouwing, veel breekwerk, leidingwerk onder de vloeren.

Electra, water, gas, afvoeren alles vernieuwd. In het gehele pand is de oude warme lucht verwarming vervangen door nieuwe cv installatie met zeer zuinige HRE ketel.

En een  uitgebreide make-over voor alle ruimtes.

In een aantal wanden is lood aangebracht, als bescherming tegen straling van rontgenapperatuur.

Nieuwe ruime toiletruimte, met gelegenheid om nog even te tandenpoetsen.

Schilders, electriciens, installateurs, marmoleum-leggers, iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om de klus op tijd te klaren, zodat de praktijk weer volledig kon functioneren.

Het resultaat is mooi geworden…

 

Dakkapel Roderwolde

Kozijn vernieuwen en veranderen Roderwolde

Herstel stormschade Oudebildtzijl

Van ouwe schuur tot sfeervolle slaapkamer op Oudebildtdijk

Houtskeletwanden voor nieuwe productiehal in Harlinger haven

Nieuwe keuken Broeksterwoude

 

Badkamer, Broeksterwoude

De bouw van deze badkamer van begin tot eind.
Van het breken, via leidingen, afvoeren, deurkozijn verplaatsen, raamkozijn plaatsen, tegelzetten en sanitair plaatsen tot een mooi eindresultaat…

 

Bouw extra verdieping met kap

De kap is gebouwd op een nieuwe verdiepingsvloer die gedeeltelijk rust op de bestaande aanbouw (bijkeuken) Het is een sporendak geworden met glaswol isolatie, een sterke, maar lichte construktie zodat de fundering van de bestaande aanbouw niet aangepast hoefde te worden.

Keuken renovatie Sintannaparochie

Aanbouw met gedeeltelijk glazen dak Oudebildtzijl

Deze aanbouw, die samen met de oude keuken, die uitgebroken is, vormt nu een royale open keuken/serre achter de woonkamer. Het achterste gedeelte heeft een glazen dak, van HR++ isolatie-veiligheidsglas (gelaagd en zonwerend) Een lichte ruime aanbouw, met openslaande tuindeuren.

Verbouw garage tot studeerkamer in Westhoek


De garage naast de woning is voorzien van: openslaande tuindeuren, loopdeur, 2 raamkozijnen met HR++ isolatieglas, een geisoleerde betonvloer die spiegelglad is afgewerkt en geschilderd, geisoleerde voorzetwanden en plafonds, nieuwe electra, gas, cv-radiatoren en water met afvoer naar riolering.Het is nu een woon-studeerkamer geworden.

Dakkapel en dakrenovatie Leeuwarden

Zeer grote dakkapel, 5,5 meter breed, geheel in de stijl van de 30-er jaren woning, die de zolder tot een volwaardige woonruimte maakt in de woning. De dakkapel is vervaardigd van kunststof, dit betekent geen onderhoud,zeer prettig want het dak van de kapel zit op een zeven en een halve meter… Het dak van de woning is bvervolgens aan de buitenkant geisoleerd met 60mm PIR platen, nieuwe dakpannen, schoorstenen met loodslabben opgeknapt en de goten zijn vernieuwd.

aanbouw verbouw Noordwolde

Aanbouw Sint Annaparochie

Een grote aanbouw achter de bestaande woning, een aanbouw met kap. Op een plaatfundering is de aanbouw opgebouwd als HoutSkeletBouw, de buiten muren zijn gemetseld, een hoge kap in de zelfde jaren ‘30 stijl als de woning, met een royale dakkapel, maakt het geheel af en geeft veel licht en ruimte op de bovenverdieping.

Op de begane grond is op een zandbed een 20 cm dikke bewapende betonvloer gestort met daaroverheen 70mm PIR- isolatieplaat. In de daarop geplaatste afwerkvloer is vloerverwarming aangebracht.

In de aanbouw is een wc, een grote bijkeuken en een ruime badkamer met dubbele inloopdouche, bad en dubbele wasbak , de bovenverdieping is een zeer ruime slaapkamer.

Het geheel is geisoleerd met vloer-, wand- en dakisolatie en de kozijnen van Dark Red Meranti zijn voorzien HR++ isolatieglas met gas gevuld.

De oude aanbouw, eerst een bijkeuken, is omgetoverd tot moderne woonkeuken, met op het zuiden openslaande deuren, voor een ruim en zonnig effect. Samen met 80mm wandisolatie en dikke isolatielaag op het platte dak een warme gezellige ruimte.

Dakkapel Leeuwarden

Openslaande deuren Stiens

Voorgevel renovatie berlikum

Tussenwoning die we voorzien hebben van een nieuwe voorgevel.

Gemetseld met oude rode steen, ooit uit een boerderij in de omgeving gesloopt, in ster-verband als de oorspronkele muur en voorzien

van een lichtgrijze snij-voeg.

De kozijnen van degelijk Dark Red Meranti zijn gemaakt in oude stijl met onder- en bovenraam, voorzien van modern HR++ isolatieglas.

Goot en dakpannen vernieuwd en aangepast aan de stijl van de gevel.

Tegelzetten Bolsward


De nieuwe bedrijfskeuken betegeld, zowel de wanden als de vloer, en daarna ingewassen en alle hoeken gekit.
Secuur werk omdat de keuken moet voldoen aan de hoge eisen van hygiëne, waar het complete interieur in roestvrijstaal wordt uitgevoerd.

Veranda Oudebildtzijl

Zonnepanelen

Wij leveren en plaatsen zonnepanelen, met subsidie op de panelen en 15% korting op de BTW van het plaatsen, terugverdientijd van de panelen zo’n 5-6 jaar!

Tafel van sloophout


Deze tafel is gemaakt van 100 jaar oud grenen, recent gesloopt uit oude goederen wagons waar ze dienden als vloer.
De planken zijn alleen schoongemaakt en in de transparante beits gezet wat de warme kleur van het doorleefde grenen mooi versterkt.
Een robuuste tafel, mooi passend in het interieur van nu.Gemaakt in de eigen werkplaats van timmer- en onderhoudsbedrijf A. Rozenga, zoals wij vele meubels maken van sloop- en steigerhout.

Deze meubels van steigerhout maken wij in vele stijlen en afmetingen voor u op maat.

Plaatsing kozijn loods Oude Bildtzijl

Aanbouw serre Oude Bildtzijl


Sfeervolle serre, gebouwd door timmer- en onderhoudsbedrijf
A. Rozenga aan de achterzijde van de woning, met ruime doorbraak naar de woonkamer, waardoor extra woonruimte ontstaat.
Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en een wijds uitzicht over de velden van het Bildt, de openslaande deuren
geven een rechtstreekse verbinding naar de royale tuin.

De serre is opgezet met zeer duurzame materialen, zoals een stevig geisoleerde betonvloer,een stalen frame voor de constructie, kozijnen en boeidelen van hoogwaardig kunststof, bij de woning passende metselstenen en bitumen dakbedekking. Vanzelfsprekend zijn ook de wanden en het dak geisoleerd volgens de huidige normen.
De vloer van woonkamer en serre zijn doorlopend afgewerkt met een geoliede eiken lamelparketvloer,welke een warme en ruime uitstraling geeft aan het geheel.

Kortom een waardevolle uitbreiding voor het woongenot en een waardevermeerdering van deze woning.

Openslaande deuren Leeuwarden


In de achtergevel van deze woning zaten ooit openslaande deuren, maar die waren vervangen door een groot raam, dit omdat de deuren te veel tochten.
Nu de deuren veel beter worden afgewerkt met tochtstrippen, hang- en sluitwerk volgens politiekeurmerk en HoogRendemends isolatieglas is het natuurlijk prachtig om ze weer te plaatsen.
Timmer- en onderhoudsbedrijf A.Rozenga verzorgt dit graag voor u.
De muur wordt tijdelijk gestut, het kozijn eruit gesloopt en het kozijn met de deuren met grote glasopeningen wordt geplaatst in één dag.
De deuren geven het unieke effect dat de tuin en de woonkamer ineens een geheel vormen, het binnen-buiten gevoel.
Natuurlijk werken we dit van binnen mooi af met een betimmering in de stijl van de woning.

Kunststof dakkapel Oude Bildtzijl

Kozijnen en voordeur in stijl Leeuwarden

Kozijnen Oude Bildtzijl


Woning, gebouwd in de jaren ‘30 in de stijl van de Amsterdamse school, in de zeventiger jaren zijn de orginele kozijnen vervangen door saaie kozijnen met grote stukken glas.
Samen met de eigenaar heeft Timmerbedrijf A. Rozenga er nieuwe kozijnen in geplaatst naar oorspronkele model, met een verdeling in vieren en in alle openingen van de kozijnen een raam met daarin HR++ isolatieglas.
De mooie rode gevel krijgt direkt meer dieptewerking en is nu zeer sprekend.
Binnen hebben we van 2 kamers één grote woonkamer gemaakt en
er vervolgens een mooie eiken vloer in gelegd, geolied in de stijl van een oude café-vloer, het nieuwe plafond is glad-gestucd met mooie sierlijsten langs de wand en ornamenten waar de lampen komen te hangen.
Is weer het aanzien van de mooie Oudebildtdijk waard.

Kozijnen en dakrenovatie Westhoek


Dit oude dijkhuisje aan de Oudebildtdijk in de Westhoek heeft timmer- en onderhoudsbedrijf A. Rozenga in oude luister herstelt door samen met de eigenaar de voorgevel weer in orginele staat te brengen.
Dit door het grote raam, geplaatst in de zeventiger jaren te vervangen door 2 kozijnen, weer precies onder de mooie togen in het metselwerk. De kozijnen hebben als vanouds een onder- en bovenraamverdeling en een nieuwe beer is gemetseld tussen de 2 nieuwe kozijnen.
Het dak hebben we van buitenaf geisoleerd met PIR isolatieplaten en daarop oude zwartgeëmailleerde dakpannen gelegd, de friese golfjespannen. In de houten goten is het pvc bekleding vervangen door degelijk zinkwerk met kraal.
De lelijke verrote dakkapel is vervangen door een nieuwe en het geheel

Gevel renovatie

Erker en kozijnen Sint Annaparochie


De kozijnen van de erker en de kozijnen aan de zijkant van de woning zijn verrot en het kozijn in de keuken was bovendien te smal.
Een breder, dubbel kozijn zorgt nu voor een grotere lichtinval in de eetkeuken en van daaruit een mooier zicht op de tuin.
De nieuwe kozijnen, nieuwe boeidelen, dakbekleding en nieuwe binnenbetimmering van de erker zijn in stijl gemaakt door timmer- en onderhoudsbedrijf A. Rozenga in de eigen werkplaats en met zorg geplaatst door ons.

Duo planken vloer Oude Bildtzijl

Eikenvloer, een duoplank, bestaande uit een berkentriplex laag en een4 mm toplaag van Europees Eiken.
Deze vloer is gelijmd op een houten onderlaag, met speciale flexibele parketlijm, de vloer is daardoor heel stabiel.
De planken zijn afgewerkt met Omo olie in de kleur Noten en een laag transparante hardwax.
Rand afwerking met staande witte “klik”plinten.
Een vloer die een levenlang meegaat en zeer makkelijk is te onderhouden. Met een warme en vriendelijke uitstraling.

Bouw van toonzaal voor houten vloeren

Aanbouw Froubuurt

Ruime aanbouw, bestaan uit een bijkeuken en een grote badkamer, bijkeuken te bereiken vanuit de keuken en badkamer vanuit de hal.

De aanbouw is opgezet met HoutSkelet op betonfundering en van buiten afgewerkt met rode baksteen en kunststof kozijnen en kunststof boeidelen.

Van binnen een fraaie bijkeuken met betegelde vloer, kastenwand en 2e aanrecht met spoelbak.

De badkamer is prachtig afgewerkt met tegelwerk en luxe inrichting:

Een groot bad, zeer ruime inloopdouche met stortdouche en handdouche, groot badkamermeubel met dubbele wasbak en verlichte spiegel. De vloer is voorzien van vloerverwarming en een mooie desgin radiator maat het geheel af.

Tevens heeft timmer- en onderhoudsbedrijf A. Rolzenga een zeer zuin ige HRE combiketel geplaatst, die niet alleen op een zuinige manier de woning verwarmd, maar ook zorgt voor genoeg vermogen voor de stortdouche en het snel vullen van het bad.

bouw verbouw onderhoud renovatie restauratie
Timmer- en onderhoudsbedrijf
A. Rozenga

Tel: 0518-840066
Mob: 06-10592967


Van Albadaweg 107
9078 VV Oude Bildtzijl, Friesland

Mail: info@arozenga.nl
Contactformulier