Advies

Timmer- en onderhoudsbedrijf A. Rozenga geeft u graag advies over al uw verbouwingen.
Bouwkundige adviezen over de constructie, isoleren/ventileren, een gezond binnenklimaat, vocht- en schimmelwering, goed materiaalgebruik, duurzaam bouwen, bouwen volgens het bouwbesluit (altijd verplicht, ook als er geen vergunning hoeft te worden aangevraagd), vergunningverplichtingen.

Adviezen voor de planning en de budgettering van de verbouwing.
Dit gaat vaak samen, verbouwingen kunnen nogal uit de hand lopen, duurt veel langer dan gedacht, wordt veel duurder dan gedacht.
Een goed plan en eventueel goede tekeningen zijn een must bij een verbouwing. Zonder een plan vooraf zullen er veel fouten worden gemaakt en zullen er veel aanpassingen tijdens de bouw moeten worden uitgevoerd; kost tijd en kost geld.

Adviezen geven we ook over de verdeling van de ruimtes, de indeling ervan, denk hierbij aan keukens en badkamers, en de eisen die het bouwbesluit hieraan stelt.

En we geven adviezen over de stijl waarin gebouwd en verbouwd kan worden, een huis wordt veel mooier of blijft mooier als de verbouwing of de aanbouw in de zelfde stijl als het bestaande wordt gebouwd of in een stijl die erbij past, bijvoorbeeld juist een contrast aanbrengen. Ook de proporties van een aanbouw zijn belangrijk, voor het aanzicht, maar ook voor de beoordeling van de welstandscommissie (hús en hiem)

Ook kunnen we zorgen voor een soepele verstandhouding met gemeentelijke instanties die de plannen moeten beoordelen, zoals de afdeling bouwen en wonen en Hús en Hiem.
Vergunningen en tekeningen kunnen door ons worden verzorgd en wel op een manier dat er een goede kans is dat de plannen in één keer worden goedgekeurd. Ook contacten met nutsbedrijven zoals nuon en anderen kunnen wij voor u verzorgen, dit scheelt vaak veel tijd en ergernis.

bouw verbouw onderhoud renovatie restauratie
Timmer- en onderhoudsbedrijf
A. Rozenga

Tel: 0518-840066
Mob: 06-10592967


Van Albadaweg 107
9078 VV Oude Bildtzijl, Friesland

Mail: info@arozenga.nl
Contactformulier